Rapenburg Race 2018

Op 23 juni a.s. spring ik het Rapenburg in om de 800 meter van de Rapenburg Race af te leggen. Doel: jonge vluchtelingen opleiding bieden, waarmee ze de kans krijgen zich een positie in de maatschappij te verwerven. Onderwijs is het beste wapen tegen armoede.
120.75% opgehaald
€2.415,00 gedoneerd van doel €2.000,00
29 donateurs

Op 23 juni aanstaande wordt tijdens de Lakenfeesten in Leiden in het Rapenburg een zwemevenement gehouden ten bate van vluchtelingen. Het doel is geld en kennis bijeen te brengen om minderjarige vluchtelingen die hun toevlucht hebben gezocht in Nederland, te steunen bij hun zoektocht naar goed middelbaar onderwijs en een (universitaire) vervolgstudie. De race gaat over 800 meter vanaf het begin van het Rapenburg met de finish bij het Van der Werfpark.

“Met dit unieke zwemevent willen we een brug slaan tussen alle inwoners van Leiden, de Universiteit Leiden en een kwetsbare, maar talentvolle groep jonge vluchtelingen. Geweldig dat de universiteit ons hierbij steunt”, zegt initiatiefnemer en voorzitter Axel Vos. “Het gaat vooral om het bundelen van financiële en praktische hulp aan jonge vluchtelingen die in Nederland willen studeren. Wij vinden dat dit past en misschien ook wel moet in een universiteitsstad die het ideaal van ‘vrijheid’ hoog in het vaandel heeft staan. Daar hopen wij met hulp van vele zwemmers, vrijwilligers, sponsoren, de universiteit en de gemeente aan bij te dragen.”

Om dit doel te verwezenlijken wordt nauw samengewerkt met AMADE Nederland, een stichting die opkomt voor de rechten van kinderen waar dan ook ter wereld, ongeacht afkomst, nationaliteit, religie, geslacht en geaardheid. “Onderwijs is zonder meer het beste middel tegen armoede. Een opleiding biedt jonge vluchtelingen de kans zich een positie in de maatschappij te verwerven. Het versterkt hun gevoel van eigenwaarde. Op die manier wordt een verloren generatie migranten voorkomen”, aldus Aldo Verbruggen, president AMADE Nederland.

Het Comité Rapenburg Race werkt, evenals AMADE, nauw samen met UNHCR de VN-vluchtelingenorganisatie. “Wereldwijd zijn meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Meer dan de helft is kind; slechts 50% hiervan gaat naar school. Het is cruciaal om kinderen op de vlucht toekomstperspectief te bieden. Fantastisch dat de Rapenburg Race helpt om dit thema onder de aandacht te brengen”, benadrukt Saskia Baar, hoofd marketing & fondsenwerving van UNHCR.

Ook wordt de Rapenburg Race gesteund door de Universiteit Leiden en studentenvereniging L.S.V. Minerva. “Prachtig dat student, stad en maatschappelijke betrokkenheid zo goed bij elkaar komen in deze race. De Universiteit Leiden werkt daarom van harte mee en ontvangt graag alle deelnemers voor de start in het Academiebouw”, zegt Erick van Zuylen, pedel van de Universiteit Leiden. De opbrengsten van de Rapenburg Race zullen worden gedoneerd aan AMADE Nederland voor een binnenlands en buitenlands educatief project.

Uw donatie
Details
Betaling
Kies uw betaalmethode

Donateurs

 1. Get a Tetanus injection

  €100,00
 2. Dertje Meijer

  €35,00
 3. Sylvia Den engelsen

  €30,00
 4. Buijs Schilders B.V. Buijs

  €100,00
 5. Aernout Van den Berg

  €50,00
 6. Leonie de Hek

  €25,00
 7. Lars Møller

  €50,00
 8. Slot menswear BV van der Houwen

  €100,00
 9. Kim van Boeckel

  €25,00
 10. Chrisje Zuur

  €50,00
Aldo Verbruggen

Aldo Verbruggen

http://www.jonesday.com/averbruggen/

Leave a Reply